top of page
Banner til LITT OM SILJA.jpg

Silja Kahrinen Sollien som er en av få profesjonelle jente-klovner i Norge. Hun har vært ambulerende ballongklovn og tryllekunstner på fulltid siden 2002. Hun er født og oppvokst på Hadeland, men reiser til stor glede for tusenvis av mennesker, med latter og humor for store og små rundt i hele Norges land og underholder ved alle typer anledninger.

 

Silja som er personen bak de forskjellige karakterene, høster fantastiske kritikker for sine show ved både store offentlige scener og hjemme hos privatpersoner i forbindelse med for eksempel bryllup og bursdagsselskaper. Hennes trylleshow, ballongfigurer og musikalske innslag med blant annet valgfri allsang er svært populært uansett om de blir utført som Klovnen Silja, Piraten Sol eller Klovnen Bimbo med gitar eller bakgrunnsmusikk.

Med bred erfaring skreddersys underholdning for alle typer store og små arrangement. Her er eksempler på steder og events Silja og hennes alter ego har hatt oppdrag hos:

Kjøpesenter, 70-års lag (alle aldre) festivaler, hotell, skibakke, alpinsenter, vinterarrangement, sommeravslutning, borettslag, barnas dag, karneval, skole, barnehage, basar, loppemarked, julebord, juletrefest, firmafest og andre firma-arrangement, foreninger, institusjoner, eldresenter, gamlehjem, pleiehjem, jubileum, markeringer, stands, kulturarrangement, martnar, (matna) produktlanseringer, som trekkplaster til andre firma sin messestand, åpninger (butikker, firma etc) åpen dag, barnas dag, matfestival, barnebursdag, voksenbursdag, utdrikkingslag, familiefest, bryllup, dåp, kirke, begravelse etc.

 

Alle er velkommen til å ta kontakt for et uforpliktende tilbud.

Kort biografi

VISSTE HVA HUN VILLE BLI ALLEREDE SOM BARN

Silja Kahrinen Sollien visste allerede som 5 åring hva hun ville bli.

Fra 6-7 års alderen fant hun stor glede i å underholde barna i nabolaget med

dukketeater, ballonger og andre spillopper. Drømmen var allerede da å få bli entertainer,

kle seg ut, stå på scenen og ikke minst få folk til å le. 

4 ÅR I LURT TEATERGRUPPE

Fra hun var 10 år spilte hun i 4 forskjellige årlige oppsetninger i Lunner Revy og teatergruppe. Regi; Anne Sverresson Brodtkorb. Hun medvirket i "Hakkebakkeskogen",

"My Fair Lady", "Det var da og itte nå" og "Sommer i Tyrol".

2 ÅRIG MUSIKK-UTDANNING MED SANG SOM HOVEDFAG.

Silja flyttet hjemmefra som 14-åring til en hybel i Gjøvik for å ta 2-årig musikkutdanning med sang som hovedfag. Bi-instrument ble gitar og piano var obligatorisk. Bjørg Iversen var Silja's sangpedagog,

og stemmen utviklet seg til å bli mørk med dyp særegen klang. 

DRAMA-TIMER

Silja flyttet tilbake til Hadeland og gjorde ferdig vgs der.

I disse 2 årene hadde hun forfatteren Gunnar Kopperud som dramalærer.

EN REKKE TV-OPPTREDENER

Silja har sporadisk vært å se på TV i diverse programmer hvorav det første på TV3 i 1995 da hun deltok i "Med blikket mot stjernene" med Ragnar Otnes som programleder. Hun stilte som Oletha Adams og sang "Get Here". Finaleplassen ble sikret. 

Silja og "Ragnulf" med Ragnar Strandbakke og Arnulf gjestet også "Reisesjekken" på

TV Norge rundt 1992 ved flere anledninger med musikalske innslag.

MASSE STUDIO-JOBBING

Silja er utgitt som "featuring-artist" på flere album, har stått på store og små scener både i front og som kordame samt vært med på en rekke innspillinger i studio. Blant annet har hun hjulpet diverse artister med både arrangement av kor og opptak av korstemmer og leadvokal. Av noen kan nevnes Øsekara, Eli Kristin Hanssveen,  Ari Thunda, A few good men, Børge Finstad, Ivo Delphie, Metaforfabrikken, Jamita og flere.

Hun strekker seg over et stort vokalspekter samt måter å synge på.

DIVERSE LIVE-OPPTREDENER

i 1997 åpnet Silja "HYPERSTATE" i Oslo Spektrum med sangen "Blow your whistle" som ble utgitt av Ari Thunda på 3000 eksemplarer i vinyl. Hun deltok også på turne i forbindelse med lanseringen og har sunget live med låta på blant annet 1000-års jubileet i Trondheim, på releasepartyet til Prodigy da albumet "The fat of the land" ble feiret med releasefest på Rockefeller i Oslo 1997. Silja har også skrevet masse egne låter. Flere av de ligger nå ute som demoer på youtube. Hun ønsker nå å etablere samarbeid med både norske og utenlandske aktører innenfor musikk.

MISTET STEMMEN I 2001

Etter en live sang-opptreden på realityshowet "Baren" på TV3 i 2001 hvor hun sang Janis Joplins "Mercedes Benz" får Silja hes stemme som i etterkant utviklet seg til stemme-knuter. Hun mistet stemmen totalt og måtte etter en stund operere de bort med laser. 

KARIÆRE-SKIFTE 2002

I 2002 fulgte Silja barndomsdrømmen og ble Klovnen Silja på fulltid. Å kunne kle seg ut og underholde barn og familier med ballonger og humor hadde alltid vært hennes ønske. Hun har vært profesjonell klovn på fulltid siden og reist land og strand rundt med sine populære ballongfigurer, ansiktstatoveringer og Trylleshow. Piraten Sol kom til 12 år etter. Uansett hvilken karakter hun er i, gir hun masse av seg selv både som artist og privatperson. Energi, humor og glede sitter i høysetet. Det er alltid liv og røre der Silja er.

MENTOR - SELVESTE TORE TORELL

For å kunne levere trylleshow i tillegg til å være ambulerende ballongklovn fikk hun selveste Tore Torell - Norges fremste og største magiker til å bli hennes mentor. Han lærte henne alt hun trengte for å komme i gang med trylle-karriæren. Tore skulle ha spilt trollmannen i Siljas planlagte barne-TV-serie om Piraten Sol, men siden opptakene ikke kom igang som planlagt mai/juni 2018 grunnet en ulykke tidlig 2018, mistet vi dessverre den gyldne muligheten til å ha han med på prosjektet. Tore forlot denne jord samme måned som innspillingene skulle trådt i kraft. Silja er Tore evig takknemlig for all hjelp! Det ble laget en dokumentar om Klovnen Silja i 2005. Den ligger på Youtube. Torell er medvirkende og den er til minne om hvordan alt startet.

PROFESJONELL KLOVN OG ENTERTAINER

Silja har vært klovn på fulltid siden 2002. Ca. 2014 ble Piraten Sol "født" og etter det igjen i 2015 kom "Klovnen Bimbo" som ikke ble markedsført allikevel fordi det kunne gå ut over den barnevennlige Klovnen Siljas "rykte" dersom folk ikke ville klart å skille de to fra hverandre. Så Bimbo hadde 2-3 show, men ble så lagt på hylla. Siden strukturen i firmaet nå er endret helt, og tilbudet fra SKSProductions (tidligere Klovnen Silja) er så variert som det nå er blitt, blir nå Klovnen Bimbo markedsført for fullt. Bimbo byr på komisk trylleshow, ballongfigurer og humor til rene voksenlag, utdrikkingslag, julebord og firmafester.  Det bør være 16-års grense for publikummere v/hennes show.

SANG OG SOLIST TIL BRYLLUP OG BEGRAVELSE

Silja Sollien påtar seg nå å synge som solist til forskjellige anledninger. Hun sang masse da hun var 10 til 24 år men har ikke drevet aktivt med sang og musikk annet enn som hobby. I løpet av våren 2019 satser hun nå for fullt også på denne delen av hennes iboende egenskaper. I tillegg til å komme med forslag til sanger til den enkeltes anledning, øver hun også inn ønsket materiale!

PERSONLIGE SANGER OG TALER TIL ALLE ARRANGEMENT

 På bare 4-6 timer kan vi skrive en 100 prosent personlig sang til konfirmanten, brudeparet, brudgommen, bruden, til en eller flere av de ansatte, sjefen i et firma - eller til hvem som helst. En tale tar noe lengre tid. Ca. 3-5 dager dersom det er kapasitet

ET SEKUND SOM ENDRET ALT

Tidlig 2018 ble Silja påkjørt bakfra i en kjedekollisjon med 4 biler involvert. Dette resulterte i betydelige problemer med skuldre, nakke og midtrygg. Etter noen måneder forsto Silja at hun ikke ville klare å komme tilbake til ballongknyting og ansiktsmaling i samme omfang som hun hadde gjort de 16 foregående årene. Derfor har hun benyttet ethvert overskudd hun har hatt siste året til å etablere flere ben å stå på. Det vil bli mer fokus på sang og musikk, lyd og bilde. Derfor har hun også byttet firmanavn fra Klovnen Silja til SKS Productions & Entertainment

FILM, VIDEOPRODUKSJON OG BILDER

På disse områdene leveres pr. i dag semiproffesjonelle produksjoner på budsjett.

Det satses på å hjelpe enkeltmannsforetak, små bedrifter og privatpersoner med produksjon av reklamevideoer samt drive markedsføring. Resultatene blir allikevel langt over gjennomsnittet av hva man kan forvente seg til de prisene tjenestene ligger på.

Det ligger video-eksempel på siden "Filmreklame og videoproduksjon"

GENERELT OM SILJA

Født på midten av 70-tallet og vokste opp i de dype skoger på Hadeland. Da som nå var sang, musikk-komposisjon, video og film store interesser. Dette ble fra mars 2019 en større del av hennes nye levebrød. Silja har bodd forskjellige steder rundt på østlandet, men har landet tilbake på hjemlige trakter som et perfekt utgangspunkt for å kunne påta seg oppdrag i hele Norge - bare en knapp time fra Gardermoen. Med lang fartstid som underholder, mye erfaring og en selvstendig samt seriøs holdning, kan du trygt booke 

Silja til hvilken som helst rolle og anledning. Dere kan forvente både service og kvalitet.

bottom of page